Je bereikt je doelgroep niet door alleen berichten uit te zenden. Je moet ze jouw merk laten beleven en raken met emotie.

Brand activation

Brand activation draait om interactie tussen de consument en het merk, op welk communicatiekanaal dan ook. Met je communicatieboodschappen activeer je en bouw je aan het imago van het merk, product of dienst. Kortom, de beleving van jouw merk staat centraal en moet op de juiste wijze worden gecommuniceerd.

Merkbeleving kan je op veel verschillende manieren creëren zolang jouw verhaal (communicatieboodschap) maar centraal staat. Je kan jouw verhaal visueel vertellen op social media, televisie of in print, in real life tijdens een evenement of in tekst op een blog of in een artikel. Het sterkste is om alles te combineren in een crossmediale campagne.

Om je merk goed tot leven te brengen bij jouw doelgroep moet je basis kloppen. De basis zijn jouw sales-, marketing-, en communicatiestrategie en je branding. Daarna kan je overgaan tot brand activation op on- en offline communicatiekanalen binnen jouw marketingmix.

Wij zijn de expert op het gebied van het creëren van de juiste branding, strategie en de uitvoering (en de coördinatie van de uitvoering) om jouw merk tot leven te brengen om on- en offline communicatiekanalen.

Branding

Branding is wie of wat jij bent als merk. Hierin laat je zien of omschrijf je wat je motiveert, wat je kernwaarden, je visie en missie zijn. Kortom, de basis voor je marketing/ brand activation.

Branding is strategisch en marketing is tactisch. Je kan het zien als een ijsberg. Het stuk branding (je basis) ligt onder de zeespiegel en je marketing (brand activation) is het zichtbare topje van de ijsberg. Het één bestaat niet zonder het ander en versterken elkaar alleen maar.

Wij helpen je bij het ontdekken en vastleggen van jouw branding en storytelling. Dit is ook een onderdeel van de creatie van het SMC-plan.

Social media

Likes, follows, comments, engagement, filters, influencers. Een kleine greep uit de termen die rondvliegen als het gaat om het inzetten van social media. Maar hoe zet je social media goed in om jouw merkbeleving te communiceren en om conversie te realiseren? 

Wij helpen je bij het inzetten van jouw socialmediakanalen als marketingtool. Van contentcreatie, contentplanning, advertisement en community management, wij kunnen dit uit handen nemen of jou en je personeel trainen om dit op te pakken.

Of volg een van de social media workshops. 

Public Relations

PR wordt vaak gezien als het middel om free publicity te generen. Niets is minder waar! PR draait om de relatie tussen het merk en het publiek, het imago van het merk.

Door middel van social media, publicaties (betaald en onbetaald), influencers, sponsoring van evenementen en nog veel meer wordt de beleving van jouw merk gecommuniceerd en de interactie gezocht met jouw doelgroep. 

Wat ons betreft gaan brand activation en PR hand in hand.

International marketing

Marketing buiten de grenzen van Nederland en zelfs Europa is vandaag de dag normaler dan ooit. Je Instagram account is zichtbaar over de hele wereld en door webshops kunnen je producten overal worden gekocht. Maar hoe maak je jouw marketing EU-ready of activeer je jouw brand in België, Polen of zelfs China? 

Wij hebben inmiddels ervaring met marketing, PR en brand activation in o.a. België, Verenigd Koninkrijk, Polen, Frankrijk, China en Amerika en kunnen u goed van dienst zijn in een adviserende of coördinerende rol.

Kennis maken?