Amber van Sluijsdam

International brand activation specialist

Adres: Hof 1a
Plaats: Dordrecht
Geboortedatum: 20 juli 1989
E-mail: amber@vansluijsdam.com
Telefoonnummer: + 31 6 14 77 61 80
Social media: LinkedIn & Instagram

“De afgelopen jaren heb ik ontdekt dat ik enorm blij word van het maken en coördineren van marketingcampagnes die mensen raken en een merk tot leven brengen. Ik vind het te gek om crossmediale campagnes op te zetten en hier van a tot z alles voor te regelen of te coördineren.

De echte kick komt als ik zie dat de content op social media, de mailings, in-store (online en offline) en een event helemaal op elkaar aansluit en elkaar versterkt en een enorme conversie oplevert. Mijn hart gaat nóg sneller kloppen als die crossmediale campagne ook nog eens internationaal getrokken kan worden. 

Ik vind het enorm interessant om een campagne te vertalen naar de lokale culturen en medialandschappen.”

Werkervaring

Van Sluijsdam Consultancy

Freelance International Brand Activation Specialist

Van april 2019 – heden

Dordrecht, NL

Onder de Van Sluijsdam Consultancy werk ik als freelance marketing professional. Ik help grote en kleine bedrijven met het combineren van hun sales- en marketingstrategie en hun brand activation/ marketing.

Mijn expertise ligt op het gebied van meetbare crossmediale campagnes opzetten, coördineren en uitvoeren in Nederland en over de grens. Ik kan je helpen met branding, social media, influencer marketing, PR, event marketing en het koppelen van al deze tools naar een kloppend 360 graden plaatje om de doelgroep zo effectief en goed mogelijk te bereiken.

Opdrachtgevers zijn onder andere; Fresh ’n Rebel, Sitecom, Baas Makelaardij en Waterpas adviesbureau.

Sitecom Europe BV

International marketing coördinator

Van juni 2018 tot en met mei 2019

Rotterdam, NL

Sitecom Europe BV is het moederbedrijf van twee merken; Fresh ’n Rebel en Sitecom. Tijdens mijn dienstverband ben ik voornamelijk werkzaam geweest voor het accessoire merk Fresh ’n Rebel.

Voor 11 Europese landen coördineerde ik de PR- en marketingactiviteiten en werkte ik samen met de lokale salesteams aan de trade en channel marketing.

Ik was veel bezig met de branding en merkidentiteit, de vertaling van de marketingactiviteiten naar alle lokale markten. Ook probeerde ik 360 graden marketingcampagnes op te zetten die direct conversie zouden opleveren. Kortom; ik was de spin in het marketing-web van de organisatie.

Ibiza Ice BV

International marketing manager

Van april 2017 tot en met mei 2018

Rotterdam, NL

Ibiza Ice is een premium fruitwijn met koolzuur in een aluminium verpakking. Toen ik er in 2017 ging werken was het merk net overgenomen en nog een keer in de markt gezet. Aan mij de taak om het merk tot leven te brengen in Nederland, België, Engeland, Ierland, Schotland en uiteindelijk ook China.

Elk land had een lokale aanpak nodig op het gebied van marketing en ook voor sales. Wat in Nederland fantastisch werkte, werkte slecht in Vlaanderen en/of andersom. Wat betekent dat ik veel ben bezig geweest met het in kaart brengen van wensen en de behoeften van de markten in verschillende landen d.m.v. marktonderzoek. Maar met ook het ontwikkelen, implementeren en evalueren van het marketingplan, onder andere door middel van het uitvoeren van verschillende analyses, waaronder interne analyses (sterkten en zwakten van het bedrijf) en externe analyses (kansen en bedreigingen in de markt) tot het bepalen van de sales- en marketingstrategie op basis van de analyses. Ook zorgde ik voor meetbaarheid van marketingactiviteiten om de balans in de budgetverdeling te vinden en was ik erg actief met lokale en internationale brand activation. Voor dit laatste heb ik veel samengewerkt met lokale PR-bureaus en de PR in Nederland zelf opgepakt, evenementen georganiseerd en alles gedaan rondom social media, influencers en ook B2B-communicatie.

Pleasure & Liqueurs

International brand activation manager

Van juni 2015 tot en met maart 2017

Barendrecht, NL

Pleasure & Liqueurs was de distributeur en importeur van verschillende drankmerken. Naast sales verzorgde ze ook marketing voor deze merken. Ik was daar verantwoordelijk voor o.a. de merken Scavi & Ray, Patron, Dictador, Staritsky & Levitsky, Acqua Morelli en werkte mee aan campagnes voor Trojka en Salitos.

Ik deed het brandmanagement voor “mijn” merken en verzorgde de marketingactiviteiten per merk. Zo schreef ik alle marketingplannen, zocht ik creatieve en budgetvriendelijke manieren om de merken te activeren. Dit mondde uit in o.a. de deelname aan verschillende edities van Amsterdam Fashion Week, samenwerkingen met verschillende merken, bekende Nederlanders en horecagelegenheden, het merk activeren op sociale media binnen de strakke richtlijnen van het management en het oppakken van PR, mailingen, advertisement in print en online en het verzorgen van POS-materialen. Kortom; alles wat komt kijken bij brand activation en brandmanagement.

ZPRESS Young

Marketing & communicatiemedewerker

Van oktober 2011 tot en met juni 2015

Dordrecht, NL

ZPRESS Young was de uitgever van de meeste jeugdbladen van Nederland. Met in het portfolio o.a MEIDEN magazine, GOAL!, Hitkrant en Cosmogirl.

Voor deze bladen heb ik veel consumentencampagnes opgezet en gedraaid voor abonnementenwerving en -behoud en de losse verkoop.  Daarnaast bestonden mijn werkzaamheden uit het ontwikkelen van de online-omgevingen, het genereren van traffic naar de websites d.m.v. SEO, sociale media en online advertisement maar ook het opzetten van joint promotions. Daarnaast deed ik ook de administratieve taken voor abonnementenservice en after sales.

Ook organiseerden we elk jaar een groot evenement voor meer dan 5.000 meiden en 100 standhouders. Voor dit evenement deed ik de verkoop van de cross mediale pakketten, after sales, briefing van de communicatie uitingen en verzorgde ik ook de input voor de online omgevingen.

Klik hier voor meer werkervaring bij o.a. Feyenoord NV, Douglas & Bestseller.

Opleidingen

Salestraining
Kenneth Smith – oktober 2016

Direct Marketing 3.0
IMDK – oktober 2013

International Communications Management
INHOLLAND Rotterdam – 2007 – 2011

Exchange
Johnson and Wales University,
USA (Rhode Island) – 2010 – 2011

Vrijwilligerswerk:
Collectant voor de dierenbescherming
oktober 2017

Talen:
Nederlands (moedertaal)
Engels (goed)

Computerprogramma’s:
Microsoft office 2016 pakket
De basis van Adobe Photoshop
De basis van HubSpot & Salesforce
Facebook business manager

Referenties

Jill van Rillaer
Eigenaresse & PR-manager bij Mojo PR Antwerpen
Telefoonnummer: + 32 485 14 49 20

Stefan Bal
Salesmanager Nederland & Travel bij Fresh ’n Rebel
Telefoonnummer: +31 6 43 20 97 77