All about Brand Affinity

“Consumers want to buy relationships, stories & magic”

Heb je wel eens nagedacht over waarom je bepaalde merken koopt of juist service wil afnemen bij een specifiek bedrijf?  Dat is exact wat Brand Affinity is!

Ik koop het liefst alleen Venz Hagelslag. Niet omdat het de lekkerste hagelslag is maar omdat het me doet denken aan de ontbijtjes van vroeger. Elke zondagochtend ontbeten we uitgebreid met elkaar en dan las je de grappen en weetjes op de Venz Hagelslag. Ik koop dus een herinnering elke keer als de Venz Hagelslag in mijn digitale boodschappenkarretje gaat.

Voor mij heeft Starbucks ook een emotionele lading. Toen ik in 2009 ging studeren in Providence Rhode Island (USA) was Starbucks de plek waar ik met thuis en mijn opa belde via Skype. Daar was de internetverbinding gewoon het allerbeste. Elke keer als ik een Starbucks in loop denk ik even aan toen.

Maar is er meer. Ik koop ook magie in vorm van Estee Lauder Advance Night Repair Serum.  In magazines, op social media en in-store belooft het hydratatie en vermindering van rimpels. Of het echt werkt, ik heb geen idee want ik gebruik het al 4 jaar en kan niet meer zonder. Ik kan niet meer zonder omdat ik wil geloven dat er magische anti-ouderdom ingrediënten in dat potje zitten.

Door de emotionele connectie met merken, producten of services ben ik voor heel wat bedrijven een vaste klant. Van Venz Hagelslag tot aan Starbucks koffie cups en van Estee Lauder tot aan Moleskine notitieboekjes.

Iedereen heeft dit! Je geeft de voorkeur aan een merk, koffiezaakje of zelfs een PR- bureau vanwege de connectie met het verhaal, het gevoel of dat je wil geloven in de magie.

Dit is Brand affinity.

Hoe kan je werken met brand affinity als je geen lang bestaansrecht hebt zoals Estee Lauder of Starbucks? Supersimpel, onthou de quote van Seth Godin; “Consumers want to buy relationships, stories & magic”.

 

Mensen maken verbindingen met mensen, ze kopiëren andere mensen om te zijn of om zich te voelen zoals zij. Dat is exact de reden waarom influencermarketing werkt. Als de influencer oprecht blij is met het product, dan kan je verwachten dat ook veel volgers het product zullen willen hebben. Maar je kan jezelf of je personeel het gezicht maken van je bedrijf door middel van Personal Branding. Dan heb je het meer in de hand en het is betere lange termijn investering dan influencers. Want jij blijft en die influencer heeft volgende maand weer een nieuw favoriet product.

Amber, NY

Populaire berichten

 • Branding als basis

  Branding is je basis

  Branding is je basis   Ondernemingen groot of klein, [...]

 • Ontdek 4 veelvoorkomende fouten in content creatie

  Als zzp’er maak je vaak zelf je content. En [...]

 • Instagram abonnementen, wat nu?!

  Het is zover: Facebook en Instagram komen met betaalde [...]

Amber van Sluijsdam

Hoi, ik ben Amber van Sluijsdam, een ondernemende marketeer gespecialiseerd in Public Relations en merkbeleving, personal branding expert en business coach. Ik werk met ondernemers, MKB met business over de hele wereld en lokale bedrijven met internationale ambities.

Ready to sparkle?

Neem nu contact op.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.