Home » De combinatie van PR & Personal Branding

De combinatie van PR & Personal Branding

Ik combineer PR-projecten met Personal Branding trajecten binnen mijn business. Het is super logisch, want Personal Branding is eigenlijk gewoon PR voor jezelf/ een persoon.

Het doel van PR is om een positief imago van een organisatie te bevorderen en het publiek te informeren en te betrekken bij de doelen en activiteiten van de organisatie.  Bij Personal Branding is dat exact hetzelfde, maar dan gericht op een persoon.

In beiden gevallen heeft dit betrekking op branding (presentatie), content strategieën waarbij social media, persberichten, evenementen en andere communicatiemiddelen zijn meegenomen en crisismanagement. Kortom; alles wat komt kijken bij het proces van het opbouwen en onderhouden van relaties tussen de organisatie (of jijzelf) en het publiek/de doelgroep.  Alles om vertrouwen en goodwill te kweken bij de doelgroep.

Je mag dus zeker zeggen dat PR en Personal Branding verder gaan dan een persberichtje en zorgen dat je ‘gratis’ in de media komt.  Het is zoveel meer dan dat! Het gaat over de representatie* van JOU of je bedrijf.

Personal Branding, ook als je in loondienst werkt.Met de komst van Social Media zijn personen belangrijker geworden dan het bedrijf erachter. Mensen doen zaken met mensen, niet met bedrijven.  Dat betekent dat als je ook in loondienst werkt, Personal Branding ontzettend belangrijk is. Als jij als persoon wordt gezien als de expert op jouw werkgebied, dan volgt de doelgroep van het bedrijf je vanzelf want ze willen geïnspireerd en geïnformeerd worden.

Door een goede personal branding/ representatie van je werknemers zorgt ervoor dat verkopen makkelijker gaan en het bedrijf lift automatisch mee op het succes en de expertise. Helaas werkt het ook de andere kant op. Kijk maar naar het NOS Sport Journaal en hun gezichten Jack Gelder en Tom Egbers… Nu het gezicht van machtsmisbruik, een verzameling viespeuken en een toxic werkomgeving voor iedereen die geen witte man van 30+ was/is.

Lang verhaal kort, jouw imago en dus PR en Personal Branding is belangrijk! En zoveel meer dan het op het eerste gezicht lijkt.

*Representatie gaat over het weergeven, uitdrukken of vertegenwoordigen van iets of iemand op een betekenisvolle manier in een bepaalde context.

Populaire berichten

 • Dromen

  “Ik vind het op sommige momenten doodeng”

  Ondernemen is voor mij regelmatig de randjes van mijn comfortzone [...]

 • Amber in dordrecht

  Optimaliseer je Content Schrijven met ChatGPT

  Door Amber: Overal online zie je workshops over Chat [...]

 • Sezane roltrappen

  PR inspiratie in Parijs

  Vorig weekend liep ik in Parijs, de stad van [...]

Amber van Sluijsdam

Hoi, ik ben Amber van Sluijsdam, een ondernemende marketeer gespecialiseerd in Public Relations en merkbeleving, personal branding expert en business coach. Ik werk met ondernemers, MKB met business over de hele wereld en lokale bedrijven met internationale ambities.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.