Mythes over Personal Branding

Als marketeer heb je te maken met enorm veel vooroordelen, oplichters die maar wat doen en ons marketeers een slechte naam geven en misschien nog wel de ergste: we hebben te maken met behoorlijk wat mythes.

Vandaag maak ik korte metten met 3 mythes rondom personal branding!

Mythe nummer 1: Mijn Instagramaccount is mijn personal branding.

Jouw personal brand is een basis waaruit je jouw verhalen, kennis en ervaringen deelt. Dit doe je vooral op een eigen platform aangevuld met andere communicatiekanalen. Een mooi Instagramaccount is leuk maar maakt je niet uniek. Plus, heb je wel eens bedacht dat alles op Instagram, Twitter/X, LinkedIn of welk social mediaplatform dan ook, niet van jou is. Wat gebeurt er als Zuckenberg of Musk ineens bedenkt dat alles offline moet of voor essentiele functies verandert?

Wat wel van jou is, is jouw verhaal, jouw kennis, jouw ervaringen en ook jouw gezicht.  Binnen Personal Branding kan je zeker gebruik maken van social media maar niet als het einddoel want dat is uiteindelijk leuk voor o.a. Mark Zuckerberg. Je kan het gebruiken als megafoon om aandacht te krijgen van een grotere doelgroep, om je community te bouwen zodat jouw doelgroep ook elkaar kan vinden én om ze te leiden naar jouw platform zoals jouw website of podcast.

Social media tips

Mythe nummer 2: Personal Branding is voor de ijdeltuiten en ego’s van de wereld

Wat waar is, is dat de zelfverzekerde mensen sneller aan de slag gaan met Personal Branding omdat ze geen angst hoeven te overwinnen. Maar iedereen heeft een uniek verhaal te vertellen. Er is niemand anders met jouw jeugd, herinneringen, ervaringen, opleidingen, kennis en jouw inzichten. Het moment dat je aan de slag gaat met Personal Branding doe je dat niet voor jouw ego, je doet het om anderen te helpen en de wereld een stukje beter te maken.  Het gaat om de vragen; “Wie kan ik helpen” en “Wie heeft er baat bij mijn ervaringen en kennis”.  Eerlijk is eerlijk, mensen die iets hebben overwonnen zoals de angst voor het delen van hun verhalen of een traumatische ervaring die hebben echt een verhaal te vertellen en kunnen met hun Personal Brand een verschil maken.

Mythes over PB

Mythe nummer 3: Mijn Personal Brand is gewoon het verhaal dat ik over mezelf vertel.

Sorry, maar jouw personal brand is wat anderen over jou zeggen wanneer jij er niet bij bent. Het gevoel dat je mensen geeft en wat ze herinneren.

Er kan een verschil zitten tussen wat jij denkt dat je bent en dat wat mensen over je zeggen. Maar je hebt wél invloed op wat ze zeggen en voelen. Door proactief bezig te zijn met jouw reputatie door consistent en helder jouw verhaal te vertellen. Je brengt waarde naar je klanten door jouw kennis, ervaringen en inzichten te delen. Dit kan je doen via een podcast, blog of video’s. Dat proactief bezig zijn met je reputatie is Personal Branding.  En Personal Branding done well geeft het resultaat dat wat jij vertelt over jezelf ook is wat anderen over je zeggen.

Socials

Er zijn nog veel meer mythes rondom Personal Branding maar die zijn voor een andere keer.

Wil jij aan de slag met jouw personal brand, jouw verhaal en mensen gaan helpen, inspireren en echt gezien worden voor wie je bent?  Doe dan het Van Sluijsdam Personal Brandingstraject. Vul direct het contactformulier in zodat we aan de slag kunnen!

Populaire berichten

 • Branding als basis

  Branding is je basis

  Branding is je basis   Ondernemingen groot of klein, [...]

 • Ontdek 4 veelvoorkomende fouten in content creatie

  Als zzp’er maak je vaak zelf je content. En [...]

 • Instagram abonnementen, wat nu?!

  Het is zover: Facebook en Instagram komen met betaalde [...]

Amber van Sluijsdam

Hoi, ik ben Amber van Sluijsdam, een ondernemende marketeer gespecialiseerd in Public Relations en merkbeleving, personal branding expert en business coach. Ik werk met ondernemers, MKB met business over de hele wereld en lokale bedrijven met internationale ambities.

Ready to sparkle?

Neem nu contact op.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.