PR inspiratie in Parijs

Vorig weekend liep ik in Parijs, de stad van de mode, romantiek en net een openluchtmuseum. Maar ook de stad van de luxe warenhuizen en waar ieder merk graag zijn flagship store heeft.  Een soort hemel voor iedere marketeer die houdt van merkbeleving.  En laat ik nu net een marketeer zijn met een liefde voor merkbeleving, (kunst)geschiedenis en de Franse lifestyle!

Louis Vuitton pakt uit met het inzetten van hun gebouwen voor de campagne.  De “geverfde/gevlekte” gebouwen gaan via social media miljoenen keren de wereld over. Uiteraard gaat Chanel nog steeds goed op de klassieke en originele winkel van Gabrielle en gebruiken merken de steigers voor restauratie van de iconische gebouwen zoals Opéra Garnier, Louvre en Museé d’ Orsay maar al te graag. Zo prijkte er een XXL Cartier Jaguar op het Louvre en hing Messi met Louis Vuitton op Museé d’ Orsay. Allemaal niet te missen, en voor altijd op de kiekjes van ontelbaar veel toeristen. En dus ook op misschien wel meer dan miljoenen social media-accounts.

Mijn favoriete Franse merk -Sézane*- had ook een marketingactivatie in Le Bon Marché.  Sézane had de iconische roltrappen in het warenhuis overgenomen, een woonaccessoiresafdeling opgezet op de begane grond, een XXL- pop up shop naast hun eigen deel. Overal kwamen de pioenrozen terug; In Franse shoppers aan het plafond, in de pop up winkel en ook op de aanzichtkaartjes die je kan sturen naar familie, vrienden of geliefden. Alles in dezelfde onmiskenbare Sézane-stijl. Het allerleukste aan deze merkactivatie was de Limited Edition collectie.  Niet te vinden online of in de andere winkels.  De reden voor fans, toeristen (en nieuwe fans) en modeliefhebbers om hun slag te slaan!

Al deze heerlijke voorbeelden vallen binnen de categorie PR (Public Relations). Zorgen dat je een emotionele verbinding maakt met je doelgroep of nieuwe doelgroep binnen een passend umfeld**. Maar ook dat je doordenkt aan social media-accounts van influencers, bezoekers zodat het merk met de juiste emotionele lading een zo groot mogelijk bereik heeft én zorgt voor de juiste reputatie. En later natuurlijk ook voor omzet, want wie wil er niet zo’n chique reiskoffer als Messi? Of in mijn geval, zo’n fabulous Cartier jaguar of de oogverblindende Gucci zonnebril.

Louis Vuitton
Sezane roltrappen
Sezane pop up
Sezane wonen
Palais Royal Amber

Ik kan niet wachten weer om een doordachte en effectieve merkactivatie op te zetten! Misschien wel voor jouw merk?

Interesse?

Klik hier! 

*Voor de liefhebbers: https://www.sezane.com/nl

**(Een umfeld is een omgeving waarbij mensen een associatie hebben zoals een Vogue, locaties in Parijs of rondom een bepaald televisieprogramma)

Populaire berichten

 • Branding als basis

  Branding is je basis

  Branding is je basis   Ondernemingen groot of klein, [...]

 • Ontdek 4 veelvoorkomende fouten in content creatie

  Als zzp’er maak je vaak zelf je content. En [...]

 • Instagram abonnementen, wat nu?!

  Het is zover: Facebook en Instagram komen met betaalde [...]

Amber van Sluijsdam

Hoi, ik ben Amber van Sluijsdam, een ondernemende marketeer gespecialiseerd in Public Relations en merkbeleving, personal branding expert en business coach. Ik werk met ondernemers, MKB met business over de hele wereld en lokale bedrijven met internationale ambities.

Ready to sparkle?

Neem nu contact op.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.