Single’s Day vs. Black Friday

Een goede voorbereiding is het halve werk, zeker als het gaat om acties tijdens Black Friday of Single’s Day. Uit ervaring kan ik je vertellen dat inzetten op Single’s Day beter werkt dan op Black Friday.

Waarom?

  • Het is goedkoper om dan te adverteren omdat je net voor de piek zit of aan het begin van de piek.
  • Mensen kunnen hun geld maar één keer uitgeven. Zorg voor FOMO (Fear Of Missing Out) en wees de eerste met een aanbieding die ze niet kunnen weerstaan!
  • Single’s Day heeft momenteel een positiever imago dan Black Friday, ook al is het net zo goed een dag gecreëerd om kapitalisme te stimuleren. Uit onderzoek in 2020 (bron: RTL Nieuws) waren er in dat jaar 1,23 miljoen single mannen en 1,7 miljoen single vrouwen. En die aantallen groeien met de maand!

Maar natuurlijk zijn er ook situaties waarin Black Friday beter voor je kan werken. Bijvoorbeeld als je inzet op het alternatief Green Friday, of als je een gigant bent zoals MediaMarkt of Coolblue.

Elk jaar groeit de verwachting van de consument en hopen velen op een goede deal voor een nieuwe computer, televisie of een nieuwe telefoon. Elektronica doet het goed tijdens Black Friday.

Wat je ook kiest, zorg ervoor dat je voorbereid bent op de komende dagen als je iets wilt verkopen. Wil je graag hulp met je marketing voor deze periode?

Populaire berichten

  • Branding als basis

    Branding is je basis

    Branding is je basis   Ondernemingen groot of klein, [...]

  • Ontdek 4 veelvoorkomende fouten in content creatie

    Als zzp’er maak je vaak zelf je content. En [...]

  • Instagram abonnementen, wat nu?!

    Het is zover: Facebook en Instagram komen met betaalde [...]

Amber van Sluijsdam

Hoi, ik ben Amber van Sluijsdam, een ondernemende marketeer gespecialiseerd in Public Relations en merkbeleving, personal branding expert en business coach. Ik werk met ondernemers, MKB met business over de hele wereld en lokale bedrijven met internationale ambities.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.