Het van Sluijsdam Merkklavertje 4

Een van de elementen binnen het Van Sluijsdam Brandingstraject is het merkklavertje-4.

Deze vul je in nadat je aan de slag bent gegaan met een vragenlijst over uitdagingen van je merk, de gewenste reputatie én om alvast te proeven aan jouw authentieke verhaal (storytelling).

Het merkklavertje-4 is gebaseerd op het feit dat jouw merk 4 kenmerken heeft.

3 zijn echte kenmerken die bij je merk passen en 1 kenmerk is iets wat perfect past én de mayonaise die ook de andere 3 smaak kan geven.

Elk blad van het klavertje staat dus voor een van de kernwaarden van je merk. Nu staat daar misschien de term Modern Duurzaam of Rotterdams Design.  Eerlijk is eerlijk, je concurrent zou ook die term kunnen hebben opgeschreven. In mijn persoonlijke geval, ik ben zeker weten niet de enige met branding als kernmerk.

Merk klavertje 4

Maak jouw klavertje-4 uniek voor geluk!

Daarom maken we ieder klavertje-4 uniek door jouw merkwaarden aan te vullen met iets wat alleen jouw bedrijf, jouw merk, kan geven.  Dit kunnen ervaringen zijn van jou of ander personeel, dat kan de samenwerking zijn met een goed doel, dat kunnen de mensen zijn die jouw product produceren of de service leveren. Die unieke inzichten, die maken het verschil en maken jouw merk authentiek!

Verbind jouw 4 blaadjes voor nog meer geluk!

Elk merkklavertje-4 heeft net als een echt klavertje een stam.  Jouw merk heeft ook een stam, een steel, een backbone.  Dit noem ik ook wel de slogan of de headline van je merk.

Dit kan je tagline zijn, maar het kan ook iets zijn wat alleen voor intern gebruik is.

Als het gaat om personal branding, dan kan het ook iets super persoonlijks zijn.

 Voor mij is het ‘believe in magic’. Het duurde even voor ik ‘m echt had en ik heb wat slogans geprobeerd. Want het is net als de perfecte jeans, je moet er een paar even uitproberen tot je de goede hebt.  Maar de woorden ‘believe in magic’ staan op een ketting die ik een hele lange tijd geleden voor mezelf heb gekocht. Die ketting was een reminder voor mij dat alles mogelijk is zolang ik er maar in geloof. En in mijn beleving is magie hetgeen dat ervoor zorgt dat alles mogelijk is.  En hij past perfect, ook al zal je die zin niet snel zien in mijn content. Wel zal je de referentie naar sprookjes, magische plekken en geloven in het onmogelijke terugvinden in veel blogs en content op sociale media.

 

Waarom het merkklavertje-4?

Het merkklavertje-4 maakt jouw merk helder en overzichtelijk. Op 1 A4’tje staat de basis van jouw merk. En wat is er nou mooier dan jouw basis in het symbool voor geluk! 😉

Met overzicht over je merk kan je betere keuzes maken in je business, makkelijker checken of bepaalde content wel of niet bij je past. En niet alleen content! Je kan ook kijken welk medium, social media platform, welke klant of influencer wel of niet bij je past!

Focus en helderheid zijn de magische sleutels tot succes!

Wil jij ook jouw merkklavertje-4?

Dat overzicht over je merk klinkt goed, ja toch?

Het is een vast onderdeel in het Van Sluijsdam Brandingstraject.

Als zzp’er of professional kan je aan de slag met je Personal Branding of branding van je merk tijdens de workshop PR & BRANDING. Voor meer info klik je hier!

Of mail nu naar info@vansluijsdam.com voor meer informatie over het 1op1 traject of het Van Sluijsdam Brandingstraject voor MKB.

Populaire berichten

  • Branding als basis

    Branding is je basis

    Branding is je basis   Ondernemingen groot of klein, [...]

  • Ontdek 4 veelvoorkomende fouten in content creatie

    Als zzp’er maak je vaak zelf je content. En [...]

  • Instagram abonnementen, wat nu?!

    Het is zover: Facebook en Instagram komen met betaalde [...]

Amber van Sluijsdam

Hoi, ik ben Amber van Sluijsdam, een ondernemende marketeer gespecialiseerd in Public Relations en merkbeleving, personal branding expert en business coach. Ik werk met ondernemers, MKB met business over de hele wereld en lokale bedrijven met internationale ambities.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.