Instagram abonnementen, wat nu?!

Het is zover: Facebook en Instagram komen met betaalde versies, abonnementen.  Het moederbedrijf Meta achter o.a. Instagram, Facebook en Whatsapp heeft dit eindelijk bevestigd. Wat heeft dat voor gevolgen voor jouw marketing?!

Voor sommigen niets.  Dit is exact waarom ik en ook met mij andere professionals al jaren roepen dat je je business niet moet laten afhangen van platformen die niet van jou zijn en waar je geen controle op hebt.  Zoals nu, is straks misschien je bereik via Facebook en Instagram Advertisement weg. En wie wat welke veranderingen er nog meer komen naar aanleiding van de nieuwe privacywetgeving in Europa.

Voor nu…

We weten nog niet hoeveel mensen er gaan overstappen want de gratis versie met de “gepersonaliseerde reclame” blijft beschikbaar. Ik verwacht wel dat de volgende dingen gaan gebeuren:

  • Adverteren via Facebook & Instagram wordt duurder
  • Als je luxere of duurdere items verkoopt dan zal je omzet via Facebook advertisement teruglopen. Mensen met meer budget zullen namelijk eerder een abonnement nemen op Facebook of Instagram.
  • Er gaat een grote verschuiving plaatsvinden naar adverteren op Pinterest, TikTok en Snapchat. (side note:Pinterest speelt daar al een tijdje superslim op in. Adverteren bij Pinterest word je supermakkelijk gemaakt met sublieme begeleiding.)
  • Google gaat hier enorm van profiteren met Display & Adwords. Ik denk dat dit ook wat duurder gaat worden.
  • Organische content die relevant is voor je doelgroep én bij je past wordt nog belangrijker dan het al was. Want dit is straks de enige manier om je community op Instagram of Facebook te laten groeien.
  • Je gaat ook zien dat de content hack workshops uit de grond gaan schieten. Je kan dan voor €3.000,- een workshop reels maken volgen. (gekkenwerk! En geen grap er is een online workshop met video’s van twee Vlaamse influencers die je leert reels te maken voor meer dan € 3.000,-)

Het lijkt nu een drama, maar stiekem zijn deze abonnementen een zegen.

Je moet je namelijk als ondernemer en marketeer meer gaan verdiepen in je doelgroep, je merkwaarden en het bouwen van een duurzame en goede klantrelatie. Je content moet naar een hoger niveau.  En het is nu duidelijk zichtbaar hoe belangrijk je eigen website, database en communicatiekanalen zijn. Dit betekent dat je meer controle krijgt over je marketingdata en uiteindelijk meer haalt uit je klanten zoals mond-op-mond reclame en natuurlijk meer omzet.

Hoe ben jij voorbereid op deze veranderingen in de markt?

Een open deur, maar het Van Sluijsdam Brandingstraject! Je gaat aan de slag met je merkwaarden, je unieke inzichten en zet die om tot relevante en leuke contentideeën.  We maken een deep dive in je doelgroep zodat jij ze kan uittekenen en weet wat ze leuk vinden. En daarna zetten we alles in een marketingplan op basis van organisch bereik & PR.

Hierna ben jij minder afhankelijk van je social media advertisement!

Aanbieding:

Doe nu het Van Sluijsdam Brandingstraject voor en met jouw bedrijf!

Meld je aan voor 31 december 2023 en krijg het totale traject incl. begeleiding in je PR-strategie, media-outreach en content create voor € 4.000,- excl. BTW & onkosten.  (normaal € 5.000,- excl. BTW en onkosten)
En ik leer je ook hoe je snel en makkelijk reels kan maken 😉

Socials

Populaire berichten

  • Branding als basis

    Branding is je basis

    Branding is je basis   Ondernemingen groot of klein, [...]

  • Ontdek 4 veelvoorkomende fouten in content creatie

    Als zzp’er maak je vaak zelf je content. En [...]

  • Instagram abonnementen, wat nu?!

    Het is zover: Facebook en Instagram komen met betaalde [...]

Amber van Sluijsdam

Hoi, ik ben Amber van Sluijsdam, een ondernemende marketeer gespecialiseerd in Public Relations en merkbeleving, personal branding expert en business coach. Ik werk met ondernemers, MKB met business over de hele wereld en lokale bedrijven met internationale ambities.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.