Ontdek 4 veelvoorkomende fouten in content creatie

Als zzp’er maak je vaak zelf je content. En dat gaat niet over rozen… Herkenbaar?

Daarom zet ik voor jou mijn meest gemaakte fouten op een rijtje zodat jij ervan kan leren.

Fout 1: Posts schrijven over onderwerpen die totaal niet passen bij Van Sluijsdam Branding & PR

Ken je dat gevoel dat het je leuk lijkt om een post te maken over de 5 leukste koffieplekken in je stad? Maar dat is niet jouw business…

Ik heb enorm vaak posts voor LinkedIn of Instagram gemaakt over onderwerpen die totaal niet pasten bij mijn merkwaarden, unieke inzichten of mijn services. Het leek me een onderwerp wat zou zorgen voor likes, ik kon er leuke foto’s bij maken zoals de influencers.

Ze zeggen niet voor niets schoenmaker blijf bij je lees. Je wilt namelijk niet bekend staan om 1001 dingen, wel als de expert op het gebied van branding, PR & brand activation én als ondernemer die staat voor gelijkheid en liefde voor de natuur.  Dat is al veel… als je dan ook nog content gaat maken over dieren in het asiel, de beste werkplekken in je stad, top 5 koffie smaken van Starbucks of de beste tips voor gezond leven dan is de rode draad helemaal ver te zoeken.

Oplossing: De contentmethode uit het brandingstraject. Met de content blueprint zet je jouw merkwaarden (of die van jouw business) in de driehoek en gaat ze combineren voor relevante en leuke content onderwerpen.  Die onderwerpen kan je ook gebruiken als invalshoeken voor promoties.

Fout 2: geen geduld hebben, en dus direct maar alles posten.

Content werkt goed als het samenhangend is. Een leuke thema voor de week of strategisch opbouwen of content inzetten voor data verzameling. Het is geen geheim, ik heb geen geduld. Dus als ik iets leuks of nieuws heb moet dat direct online. Of zo snel mogelijk.

Dus post ik soms vanalles door elkaar, ben ik vergeten dat er al content stond ingepland en krijg je 2 totaal verschillende posts binnen 30 minuten of plaats ik content op social media die alle kanten opgaat binnen mijn 4 merkwaarden.

Oplossing: Een contentplanning en je daaraan houden! Plan 1 dag per week in om de komende 2 weken aan content te maken en in te plannen. En onderdruk die impuls om direct te posten. Meta (facebook & Instagram) en ook LinkedIn hebben een eigen planner. Dus je posts kunnen online komen terwijl jij onder de douche staat.

Fout 3: Veel tijd investeren in content voor social media en zo al mijn beste materiaal gebruiken voor mijn blog.

Social media zijn vluchtig en je hebt er vrijwel geen controle over. Als er iets verandert of je wordt gehackt… Dan is alles weg. Dat wil je niet. Daarom adviseer ik altijd te investeren in goede kwalitatieve content voor op je website in de vorm van productomschrijvingen of een blog. Maar je kan natuurlijk ook investeren in een podcast. En die kwalitatieve content opknippen en gebruiken voor nieuwsbrieven en social media.

Dus niet alles direct posten op social media en zo dus al je kruit verschieten voor een te gekke blog.

Fout 4: It’s all about me… niet om jou!

Zoals iedereen heb ik het graag over mezelf. Goede content gaat niet over mij, maar over jou! Want iedereen is bezig met zichzelf en hun eigen problemen. Jij zoekt naar blogs, reels en meer die jou kunnen helpen.

De oplossing: Schrijf 2 blogs of 2 posts en verdiep je in je doelgroep. Tijdens het Brandingstraject nemen we een deep dive in jouw doelgroep en maken we persona’s.

Kortom: goede samenhangende content maken kan alleen als je helder hebt wat je wilt communiceren en naar wie. En je daaraan houden en niet springen op iedere kans of trend die leuk lijkt. Op trends inspringen kan wel, maar doe het dan goed zoals HEMA met de Crompouce.

Hema Crompouce insta

Populaire berichten

  • Branding als basis

    Branding is je basis

    Branding is je basis   Ondernemingen groot of klein, [...]

  • Ontdek 4 veelvoorkomende fouten in content creatie

    Als zzp’er maak je vaak zelf je content. En [...]

  • Instagram abonnementen, wat nu?!

    Het is zover: Facebook en Instagram komen met betaalde [...]

Amber van Sluijsdam

Hoi, ik ben Amber van Sluijsdam, een ondernemende marketeer gespecialiseerd in Public Relations en merkbeleving, personal branding expert en business coach. Ik werk met ondernemers, MKB met business over de hele wereld en lokale bedrijven met internationale ambities.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.