Tips voor content creatie

Iedere ondernemer en marketeer is ermee bezig: CONTENT!

Net als dat iedereen een eigen verhaal heeft, heeft ook iedereen zijn eigen content die past hem/haar of hun merk.  Maar er zijn wat tips en tricks die je kan gebruiken. 😊

  1. Investeer 80% van je tijd in jouw STAR- content. STAR-content is de content waarbij je jouw expertises en ervaringen, of jouw merk USP’s laat zien en verteld.
    Het is de content waarin een merk laat zien wat het te bieden heeft en het anders maakt dan de concurrent. Dit kunnen video’s zijn maar ook een podcast en een blog. En bij een webshop, zijn dit ook de productomschrijvingen. Wat betreft de productomschrijvingen Beis doet dit echt leuk. (Inspiratietip😉)
  1. Investeer minimale tijd in social media content. De content op social media heeft een lifecycle en die is heel kort (behalve op Pinterest). Gebruik social media voor wat het bedoeld is en onthoud; die platformen zijn niet van jou. Dus gebruik social media als megafoon, als het platform voor interactie en het bouwen van een community.  Want waarom zou je uren spenderen aan een Instagramstory als die toch maar 24 uur zichtbaar is?
  1. Vergeet de regel dat content moet inspireren, informeren en wat was die laatste pijler ook alweer? Je kan beter de 4 C’s onthouden.
    – Commiteer
    – Constant
    – Consistent
    – Clear (Helder)

Meer over de 4C’s van Content vind je hier!

  1. Hergebruik content! Video’s kan je opknippen in teasers voor op social media (waar de gemiddelde kijktijd per video minderen dan 3 seconden is) of plaats een recap in je nieuwsbrief. De teasers kunnen je doelgroep ook leiden naar de totale video (je STAR-content). Hetzelfde geldt voor podcasts.  Bij blogs kan je de intro plaatsen op socials met daarbij de call to action om meer te lezen op de website. Of plaats een samenvatting in je nieuwsbrief en later op je social mediaplatformen.
    Dit kan gewoon, zeker als je je houdt aan de 4C’s.
  1. Onthou dat je het beste kan investeren in je eigen contentplatformen en in PR en niet in social media. Waarom? Social media zijn niet van jou. Wat als je gehackt wordt? Wat als LinkedIn zijn gebruikersovereenkomst ineens veranderd? Zorg dat data en de omgeving van jou is. Dit is ook de reden dat iedereen een nieuwsbrief verstuurd, die e-mailadressen zijn namelijk een data-base.

Wil je meer weten over hoe je content en een PR-strategie kan inzetten voor jouw business of jouw personal branding?

Populaire berichten

  • Branding als basis

    Branding is je basis

    Branding is je basis   Ondernemingen groot of klein, [...]

  • Ontdek 4 veelvoorkomende fouten in content creatie

    Als zzp’er maak je vaak zelf je content. En [...]

  • Instagram abonnementen, wat nu?!

    Het is zover: Facebook en Instagram komen met betaalde [...]

Amber van Sluijsdam

Hoi, ik ben Amber van Sluijsdam, een ondernemende marketeer gespecialiseerd in Public Relations en merkbeleving, personal branding expert en business coach. Ik werk met ondernemers, MKB met business over de hele wereld en lokale bedrijven met internationale ambities.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.