Wat kunnen we leren van Taylor Swift en haar Personal Branding

Wat kunnen we leren van Taylor Swift en haar Personal Branding?

Je kan er niet omheen, Taylor Swift domineert de muziekindustrie en ook bij veel van ons de social media tijdlijn. Tijd om mijn liefde voor Taylor, kennis van Personal Branding en de wens om sterke ondernemende vrouwen te steunen te combineren en de Personal Branding lessen van Taylor Swift met jou te delen.

Les 1: “I don’t wanna keep secrets just to keep you” Cruel Summer, oftewel, authentieke verhalen.

Taylor’s succes heeft ze te danken aan haar manier van verhalen vertellen. Ze maakt nummers over haar ervaringen in de liefde, in vriendschappen en op het gebied van werk. Ervaringen die voor veel millennials (zoals ik) super herkenbaar zijn. Dit maakt haar nummers relatable en zou dat nummer Cruel Summer zomaar kunnen gaan over een van mijn flings.

Een beter voorbeeld is het nummer The Man, ook afkomstig van het album Lover.

Tekst:

“I’m so sick of running as fast as I can

Wondering if I’d get there quicker

If I was a man

And I’m so sick of them coming at me again

‘Cause if I was a man

Then I’d be the man”

Voor wie de uitleg nodig heeft, dit gaat over de ongelijkheid op de werkvloer. Als een vrouw direct is, dan is ze een ijskoninging of een bitch, ga je als vrouw in een discussie en verdedig je je punt dan moet het niet zo persoonlijk nemen of ben je emotioneel.  Wat als… ik in sommige situaties een man was geweest had ik dan ook de stempel bitch gekregen?

En zo zijn er veel voorbeelden van Taylor Swift nummers die zo over iets uit mijn leven hadden kunnen gaan. Ze deelt haar ervaringen op haar unieke manier en zet daarmee haar merk neer én zorgt direct voor een connectie met haar fans.

Die connectie, dat is brand affinity en daar lees je hier meer over.

Het mooie van alles rondom Taylor Swift, ze deelt wat zij wil delen en houdt ook een gedeelte privé. Je kan veel delen, maar sommige dingen moeten ook voor jezelf blijven. Helaas voor Taylor is er Page Six die haar privéleven wel graag publiceert.

Les 2: “You should see the things we do, baby. In the middle of the night in my dreams” Ready for it.. Reputation. Met andere woorden; engagement!

Taylor zou Taylor niet zijn zonder de fun & verrassingen voor haar fans. Hiermee creëert ze community en kan ze op een leuke manier die haar en haar fans veel plezier brengt nieuwe albums aankondigen. Van een samenwerking met Google om haar “From the vault” songs van het album 1989 Taylor’s Version te promoten tot aan hints in haar social media posts.

Hiermee zorgt ze voor enorm veel engagement. Haar fans (haar community) zijn dol op haar nummers en spelletjes en zorgde voor crashende servers bij Google zodra ze konden gaan puzzelen. Met haar merk, haar openheid zorgt Taylor ervoor dat je van haar houdt of een hekel aan haar hebt. Wat het ook is, ze raakt een trigger. En dat is brand affinity very well done!

Les 3 “We never go out of style” Style, 1989 kortom; YOU never go out of style!

Taylor begon als countryzangeres en nu is ze de queen of music. Haar album Fearless is anders dan het album 1989 en het album reputation is ook niet vergelijkbaar met de rest.

En toch klopt het allemaal met elkaar, want Taylor Swift en haar verandering en authentieke storytelling blijven de kern van haar branding. Ze blijft constant zichzelf en ze committeert zich aan het eerlijk zijn in haar muziek over haar ervaringen.

Daarnaast, ze is niet bang om te veranderen, zichzelf te ontwikkelen of zichzelf uit te spreken.

Personal Branding gaat om jou en te zorgen dat wat jij wil dat mensen over je zeggen en daadwerkelijk over je zeggen dichterbij elkaar komt. En wie jij bent vandaag, hoeft niet hetzelfde te zijn als de JIJ in 2024, 2025 of misschien zelfs volgende maand. Die verandering mag je best laten zien, want ook dat hoort bij jou en dus jouw personal branding. Enne het enige constante in het leven is dat alles altijd verandert maar we never go out of style 😉

Les 4: “There goes the most shameless woman this town has ever seen” The great American Dynasty, Folklore. Wees meer dan je werk!

Taylor schuift haar mening niet onder stoelen of banken als het gaat om women support women, gelijkheid of haar politieke voorkeur. Ze is meer dan de schrijfster van nummers, zangeres en performer. Ze is een feminist die openlijk andere ondernemende vrouwen steunt. Maar ook steunt ze ook openlijk de LGBTQIA+-gemeenschap omdat ze vindt dat iedereen mag zijn wie hij/zij/het ook maar wil zijn. Ook dat is onderdeel van haar merk Taylor Swift.

De ultieme les die je kan trekken uit de Personal Branding van Taylor Swift is hoe ze op een leuke manier zorgt voor veel verbinding met haar doelgroep en daar een community van heeft gemaakt. Ze heeft met haar authentieke manier van haar ervaringen delen en haar talent iets bijzonders neergezet. Ze heeft te maken gehad met haters zoals Kim Kardashian en Kanye West maar ook mensen die haar wilde gebruiken voor haar succes en kwam daar telkens weer sterker uit. Plus ze heeft helder voor ogen wie ze is, wie ze wil zijn en doet dat consistent keer op keer! En de haters? “Haters gonna hate, hate, hate, hate hate. I am just gonna shake, shake, shake, shake, shake! I shake it off!”

Wil jij ook werken aan jouw Personal Brand?

Populaire berichten

  • Branding als basis

    Branding is je basis

    Branding is je basis   Ondernemingen groot of klein, [...]

  • Ontdek 4 veelvoorkomende fouten in content creatie

    Als zzp’er maak je vaak zelf je content. En [...]

  • Instagram abonnementen, wat nu?!

    Het is zover: Facebook en Instagram komen met betaalde [...]

Amber van Sluijsdam

Hoi, ik ben Amber van Sluijsdam, een ondernemende marketeer gespecialiseerd in Public Relations en merkbeleving, personal branding expert en business coach. Ik werk met ondernemers, MKB met business over de hele wereld en lokale bedrijven met internationale ambities.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.